Yurdun büyük bölümü işgal edilmiş, İzmir’e çıkan Yunan kuvvetleri Anadolu içlerine doğru yürüyordu. Askerler, kendilerine liderlik yapacak bir büyük komutan; Anadolu, bağımsız bir Türk Devleti olarak yeniden tarih sahnesine çıkmak için kurtarıcısını bekliyordu.
Yüzyıllarca süren Batı’ya yürüyüşten sonra, yine yüzyıllarca süren geri dönüşün son vatan parçası Anadolu düşmana verilecek, Anadolu’nun fakir bırakılmış halkı emperyalizmin yazdığı acı yazıyı kabullenecek miydi?
Hayır!
Mustafa Kemal’in 1919’da Anadolu’da yaktığı ateş, sadece Türklerin ve Türkiye’nin kurtuluş ateşi değildi. Bu ateş, ulusal bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi olarak parlayacak, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika kıyılarına, ta Afrika içlerine kadar yayılacaktı…
Kurtuluş Savaşı veren pek çok ulus uzun yıllar boyunca, Atatürk’ün başlattığı bu Kemalist hareketi başarıya ulaşmış bir büyük örnek olarak kabul edecekti.
Araştırmacı Yazar Metin Soylu’nun bu eseri, Mustafa Kemal’in Samsun’dan hareketle Erzurum’da ateşlediği “Kurtuluş ve Diriliş Meşalesi”nin İzmir’e taşınma öyküsüdür. Yıkıntıdan devlet, ümmetten millet çıkaran Atatürk’ün yazdığı tarihtir…
Eser Adı : Anadolu’da Yakılan Ateş
Yazar : Metin Soylu
Türü : Tarih (İnceleme-Araştırma)
Tür No : 07
Yayın No : 34
—Katkıda Bulunanlar—
Genel Yayın
Yönetmeni : Metin Soylu
Yayın Editörü : Mehmet Bican
Medya Planlama: Anıl Culfa
Redaksiyon : Sevil Yücedağ
Kapak Görseli: Cihan Engin
Kapak : Ayhan Aslan
Cilt Bilgisi : Amerikan Cilt – 350 gr.
Mat kuşe
Kâğıt Bilgisi : Özel Kâğıt Holmen – 70 gr.
Basım Tarihi : Mayıs 2024
Baskı Sayısı : 1. Baskı
Sayfa Sayısı : 240
Boyutları : 13 x 19,5 cm
İsbn No : 978-605-73036-5-3
Barkod No : 978-605-73036-5-3
Etiket Fiyatı : 300 ₺