“Wellbeing ve Bütünsel Sağlık Derneği”nin organize ettiği ve ülkemizde geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleşen “Wellbeing Konferansı”nın ikincisi 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenleniyor… Konferans 2023’te; İş, Tıp ve Akademi dünyasından müstesna isimlerin yer aldığı 18 panelist ve 160 katılımcı ile gerçekleşmiş ve ülkemizde bir ilke imza atılmıştı. Konferansa duyulan ilgi, toplumu oluşturan bireylerin her anlamda daha iyi olma, daha iyi hissetme hali için yoğun bir arayışta olduğunun çok güçlü bir kanıtı… Wellbeing ve Bütünsel Sağlık Derneği, çalışmalarını halk tabanına hızlı bir şekilde götürmek için STK’lar ile iş birliği yaparak ve her ay muhtelif eğitimler düzenleyerek çalışıyor…
Wellbeing Uzmanı Hale Caneroğlu tarafından sunulacak konferans, Wellbeing Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Şinik’in açılış konuşması ile başlayacak… Herkese açık olan etkinlikte, geçtiğimiz yıl beklenilenden çok daha büyük bir talep olduğu için bu yıl 300 kişi kapasite ile daha çok kişiye ulaşmayı hedefleyen “II. Wellbeing Konferansı”nda, konularında uzman ve topluma ilham veren değerli panelistleryer alıyor.
Kariyer Hayatında Wellbeing Paneli’nde, Wellbeing Deneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Şinik moderatörlüğünde, Kagider Kurucu Başkanı Meltem Kurtsan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Sabancı Tapan, İSKİ eski Genel Müdürü & Ayurveda Danışmanı Atom Damalı bulunuyor.
Sindirim Sağlığı ve Wellbeing Paneli’nde, Moleküler Biyoloji ve Genetik & Wellbeing Uzmanı Prof. Dr. Özge Çelik moderatörlüğünde, Gastroenteroloji & Wellbeing Uzmanı Dr. Özdal Ersoy, Fizyoloji, Fizyopatoloji, Gıda, Metabolizma ve Klinik Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Nuray Yazıhan, Fizyopatoloji, Fonksiyonel Tıp & Wellbeing Uzmanı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral bulunuyor.
Sosyal Hayatta Wellbeing Paneli’nde GETİR Global İletişim Direktörü Didem Şinik Arıkan moderatörlüğünde, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, EAP PsikoterapistM.A. Psikolog Mehmet Zararsızoğlu bulunuyor.
Epigenetik ve Wellbeing Paneli’ndeFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ömer Önder moderatörlüğünde Ayurveda Doktoru Dr. Buğra Öktem, Moleküler Biyoloji ve Genetik & Wellbeing Uzmanı Prof. Dr. Özge Çelik, Wellbeing Uzmanı & Ayurveda Eğitmeni Ebru Şinik bulunuyor.
Kadın Sağlığı ve Wellbeing Paneli’ndeFizyopatoloji, Fonksiyonel Tıp & Wellbeing Uzmanı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral moderatörlüğünde Fonksiyonel Tıp Doktoru Dr. İrem Ergün, Wellbeing Chef Pelin Bilgiç, Psikoterapist Şeyda Betül Kılıç bulunuyor. Paneller arasında, Teknosa CEO’su Sitare Sezgin ve Philips KişiselSağlık Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü Sibel Yıldız da konuşmacı olarak yer alıyor.
Konferansın kapanışında Dr. Levent Buda tarafından, Avrupa turnesini gerçekleştirdiği “Doktor’dan Temiz Hikayeler” isimli Stand-Up Show’un yer aldığı programda, katılımcılara keyifli dakikalar yaşatarak “iyi olma halini” yükseltmek amaçlanıyor. Konferansın Platin Sponsorluğu Teknosa, Altın Sponsorluğu Philips Kişisel Sağlık, Mekan Sponsorluğu Bahçeşehir Üniversitesi, Radyo Sponsorluğu Radyo Voyage, PR Sponsorluğu Time PR ve Kahve Sponsorluğu Arçelik tarafından gerçekleştirilecek.
Wellbeing Nedir:
Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, fiziksel sağlık kadar ruhsal ve zihinsel sağlığımız da büyük bir önem taşımaktadır. İşte tam da bu noktada “wellbeing” kavramı karşımıza çıkar. Wellbeing, bireylerin genel yaşam kalitesini ve memnuniyetini ifade eden bir terimdir. Fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal bileşenlerden oluşan bir denge halini kapsar ve kişinin hayatını şekillendiren ana alanlarında nasıl hissettiği ile ilgilidir.
Wellbeing ibaresi, insanın sahip olduğu üç ana beden olan fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedenlerde denge sağlayıcı günlük seçimler ile GALLUP’un 2010 yılında yayınladığı ve dünya nüfusunun %98’ini temsil eden Wellbeing Araştırmasında yer alan Kariyer, Finansal, Sosyal ve Çevresel Hayatta da eş zamanlı olarak denge kurulmasını ifade eden, tüm wellness ve koruyucu tıp uygulamalarını da çatısı altında barındıran ana kapsayıcı bir terimdir.
Wellbeing Derneği Hakkında;
Kar amacı gütmeyen dernek 2022 yılında, tüm Wellbeing ve Koruyucu Tıp uygulamalarına yönelik olarak Halk Sağlığı ve Kişiye Özel Wellbeing Uygulamalarının Toplumun her kesimine yayılabilmesi için kuruldu. Bütünsel Sağlık, Koruyucu Tıp, Koruyucu Hekimlik, Halk Sağlığı, Ayurveda Tıbbı, Homeopati, Aromaterapi, İntegratif Tıp, Enerji Tıbbı, Nefes, Meditasyon, Beslenme, Wellbeing, Wellaging, Ayurveda, Yoga, Mindfulness gibi konularda toplumsal ve bireysel farkındalığı yükseltmek üzere yurtiçi ve yurtdışında tüzükte belirtilen çalışma içerikleri dahilinde faaliyetlerde bulunmak ve Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına önerilerde bulunmak üzere çalışmalarına devam ediyor.